2019 nyár végére kellene elkészülnie a 3 milliárdból megépített geotermikus hőközpontnak

Hatalmas nagy csinnadrattával harangozták be, hogy Mosonmagyaróváron egy 3 milliárd forintos geotermikus hőközpontot építenek a város dél-nyugati részén.

Forrás: https://www.kisalfold.hu/

A mosonmagyaróvári projekt célja, hogy egy új, megújuló geotermikus energiát hasznosító hőközpontot csatlakoztassunk a meglévő elsődleges távhőellátó vezetékhez, így ellátva az alap hőszükségleteket. A távfűtő rendszert így nagy részben geotermikus üzeművé alakítjuk, csúcsidőben gázkazán tud rásegíteni a rendszerre. – ez olvasható a cég honlapján

A 3.2 milliárd forintos beruházásra a kormány zászlóshajóként tekint és 2,1 milliárd forinttal támogatja.

Szinte már biztos, hogy a nyár végére nem fog megépülni a geotermikus erőmű.Ezzel a témával a Mosonmagyaróváron Hallottam közösségi oldalon is foglalkoztak.Ezeket a fotókat a közösségi oldalra töltötték fel.

https://www.facebook.com/groups/movaronhallottam/
https://www.facebook.com/groups/movaronhallottam/

Még meg sem épült, de az önkormányzat 20 évre aláírta szerződést az üzemeltetésre

Szinte még érdemben semmi nem épült meg, ennek ellenére az önkormányzat már előre 20 évre szerződést kötött többek között az építtető céggel, a Geotherm Hungary Kft.-vel.

Mosonmagyaróváron nem függ senkitől a gázellátás, erről írtak alá egy 20 évre szóló megállapodást. A szerződés létrejött Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Mosonmagyaróvár Energia Szolgáltató Kft. a Geotherm Hungary Kft., valamint a Városüzemeltető és Szolgáltató Kft. között. A megállapodás a város távhő-ellátásának biztonságáról szól. Oxygen Media Hírügynökség

Mit tudni az építtető cégről?

Egy cég háló, ami gyakorlatilag cégek tucatjaiból áll, és a végén itt is van ,némi fidesz .A delmagyar.hu- egy korábbi 2012-es cikkéből kiderül, hogy Kecskeméti önkormányzat és az EU-FIRE Kft. létrehozott egy külön céget, a Kecskeméti Termálrendszer Beruházó, Fejlesztő és Szolgáltató Kft.

delmagyar.hu-A közös vállalkozásban felügyelő bizottsági tag lett Vörösmarty Attila, a Fidesz kecskeméti frakcióvezetője, valamint Horváth Attila, volt fideszes önkormányzati képviselő, aki jelenleg az önkormányzat többségi tulajdonában lévő, több mint egymilliárd forint törzstőkéjű városi távfűtőcég, a Thermostar Kft. ügyvezető igazgatója. A kettőmillió forint tőkével megalapított közös cég többségi tulajdonosa az EU-FIRE Kft. 

Felszámolás alatt állt az egyik cég

délmagyar.hu egy korábbi cikke – másik vállalkozás az üzletviteli tanácsadásra szakosodott EU-FIRE EGS Hungary Kft. – többségi irányítása alatt lévő cég ellen több végrehajtást is indult, a legutolsó még hatályos, 2012 év január 23-án rendelte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Információink szerint ez a probléma az akkori zárt ülésen is felmerült, kérték, addig ne alapítson a város közös céget és együttműködést egy olyan céggel, amely nem rendezte még a köztartozását. A válasz erre mindössze az volt, hogy ez csupán egy aprócska kis büntetés volt, amelyet már rég befizetett a fővárosi cég. Az akkori hatályos cégbírósági adatok nem ezt tanúsították.

One thought on “2019 nyár végére kellene elkészülnie a 3 milliárdból megépített geotermikus hőközpontnak

  1. Al Capone a térdét csapkodja a méregtől, hogy neki ilyen pompás ötletek nem jutottak eszébe…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!