5 millióért adták el az egyik építési telket a Parkban

A Nyugat-Magyarországi Egyetem – 2006. Évi Határozatában olvasható, hogy az Egyetemi Tanács egyhangú igen szavazattal támogatja többek között a Mosonmagyaróvár, Gazdász utca 5. – belterület, megnevezése lakóház, udvar, gazdasági épület  1049hrsz. (telek: 1869 m2) elnevezésű ingatlan értékesítését 5 millió Ft-ért.

Tehát, a mosonmagyaróvári önkormányzat 5 millió forintért jutott az ingatlanhoz, amit 2 évvel később 2008-ban már bruttó 37.380.000 Ft-ért kínált eladásra pályáztatás útján.Meglehetősen érdekesre sikerült ez az adásvétel. Kérdés, hogy miért állt érdekében az egyetemnek ilyen olcsón megválni a területtől.Végül a parkban található mindkét területet az Oriental Kft. vette meg.A két telekért összesen nettó 66.551.181 Ft-ot adtak.Ebből az összegből a fent említett telekért, amit az önkormányzat az egyetemtől vett 22.370.079 Ft-ot fizettek, a maradék összeget a másik telekért adták, ami 1055hrsz. (3661m2) alatt található.

Indokolatlan és vélhetően jogsértő volt a Park területeinek értékesítése és beépítése.

A Park helyi jelentőségű védett természeti területnek számít, így a jogszabálynak megfelelően kell eljárni a terület hasznosítása és megóvása céljából.A rendelet külön kiemeli:

A parkot érintő beavatkozásokhoz(kezelés, fejlesztés) ki kell kérni a Városfejlesztési,
Környezetvédelmi és Európai Integrációs Bizottság véleményét is, továbbá a
természetvédelmi törvényben és a végrehajtására kiadott vonatkozó jogszabályokban
foglaltakat be kell tartani.

Egy esetleges vizsgálat során az önkormányzat igencsak nehéz helyzetben lesz, ugyanis az a nettó 66,5 millió forint, amit kapott a területek értékesítése után, elég sovány indok lesz, mert egy helyi jelentőségű védett természeti területet értékesítettek. Érdemes a Jegyzőnél érdeklődni, hogy mivel indokolja ezt a fokú természetrombolást, ugyanis ő gyakorolja a természetvédelmi területtel kapcsolatos első fokú hatósági jogkört.Ja, és érdemes lenne a főépítészt is megkérdezni, szerinte úgy mindenestől belefér-e egy parkba 110 lakás, illetve tud-e még ilyen vagy ehhez hasonló építészeti “csodákról”.

Ennek az önkormányzatnak az a hobbija, hogy minden zöldterületet értékesít!

2017-ben a Kiserdő utcai területek közművesítését kezdi meg az önkormányzat, mert így drágábban tudja értékesíteni a területeket.Tőle nem messze a kutyafuttatót is eladta, az helyett, hogy felújította volna.Oda pont egy társasház kell, mert abból nincs.De ha a városközpontnál maradunk, akkor ne menjünk el a Mosonyi Mihály utcai zöldterület mellett sem, amire 300 lakást és üzleteket akarnak építeni.Még a miniszerelnök foci iránti rajongása sem hatotta meg a képviselőket, ugyanis megszavazták, hogy a Kühne Pályára is ingatlanokat húzzanak fel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!