Flesch Károly Nonprofit Kft. gazdálkodásának átláthatósága és az elszámoltathatósága nem volt biztosított.

Ász felügyelők tartottak vizsgálatot, a Flesch Károly Nonprofit Kft.-nél. Az ellenőrzés tárgya, a Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata tulajdonosi joggyakorlása, valamint a Flesch Károly Közművelődési, Kulturális és Városmarketing Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság gazdálkodásának szabályozottsága és szabályszerűsége.A vizsgálat a 2013-2016 közötti időszakra terjedt ki.

A társaság önkormányzati közművelődési közfeladatokat látott el. Tevékenységi körébe tartozott színházi produkciók fogadása, kulturális és közművelődési programok, városi rendezvények, fesztiválok szervezése. A városi televízió működtetését és a műsor-összeállítást a társaság kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságok látták el.


Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője. 2017-ben a
Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért járó díjat vehette át.
Kép forrása:
https://mosonvarmegye.net/
  • A vizsgálat megalapította többek között, hogy a társaság nem tett eleget a közérdekű adatokra vonatkozó közzétételi kötelezettségének.
  • Nem volt biztosított gazdálkodásának átláthatósága és az elszámoltathatóság.
  • A társaság gazdálkodása, vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű.
  • A társaság működése szabályozott volt, gazdálkodása és vagyongazdálkodása azonban nem volt szabályszerű.
  • 2015. évre nem készült a számviteli beszámolót a vonatkozó előírásoknak megfelelően alátámasztó leltár, ezzel a társaság megsértette a számviteli törvény szerinti valódiság elvét.
  • A társaság az előírt, közérdekű adatokra vonatkozó közzétételi kötelezettségét nem teljesítette. A kormányzati szektorba tartozásból eredő adatszolgáltatási kötelezettségének nem tett eleget. 2016. január 1-től nem alakított ki a tevékenységének és a szervezeti célok megvalósításának nyomon követhetőségét biztosító rendszert.

A bevételek és ráfordítások elszámolásának jogszabály szerinti bizonylatokkal történő alátámasztottsága, továbbá a közhasznú és vállalkozási tevékenység elkülönítése nem volt biztosított.

Ez röviden annyit jelent, hogy az adófizetők pénzéből működő cég nem tudott elszámolni a rábízott közpénzzel.

  • ÁSZ jelentés (PDF) : https://asz.hu/storage/files/files/jelentes/2018/18319.pdf
  • ÁSZ vizsgálat: https://www.aszhirportal.hu/hirek/lezarult-egy-mosonmagyarovari-onkormanyzati-tarsasag-ellenorzese

2 thoughts on “Flesch Károly Nonprofit Kft. gazdálkodásának átláthatósága és az elszámoltathatósága nem volt biztosított.

  1. Apukám ez nem semmi! Beszarás ,ami ebben a városban van! Máshol már rég elszámoltatnák, nem kitüntetnék!!

  2. Egykori SZDSZ-es, most fideszes talpnyaló srác, aki azért kapott hatalmat, hogy a nonprofit kft-n keresztüli pénzátfolyatási bukta esetén legyen bűnbak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!