Azért kellett kivágni a fákat a Wittmann-parkban, mert több száz milliós rekreációs központot épít az MTE1904

Arra lettek figyelmesek a parkba látogatók, hogy elkezdték kivágni a fákat és nekiálltak a tereprendezésnek. Közösségi oldalra feltöltött képeken jól látszik, hogy a háttérben már az építőanyag egy része látható, ami arra ad okot, hogy itt valamit építeni fognak és ezért kell a terület rendezése. A közösségi oldalon szárnyra keltek pletykák, miszerint sport szállodát építenek…Ez felkeltette a mi érdeklődésünket is, és el kezdtünk egy picit mélyebbre ásni……

Több száz millió forint ,egy önkormányzat, és egy megnyirbált park!

Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 pályázatot írt ki a Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal park 1. szám (hrsz: 1046/5) alatti telken rekreációs központ építéséhez kapcsolódóan. A pályázat 2019. február 15.-én kelt.

A fideszes önkormányzat szócsövén, a Mosonvarmegye.net oldalon olvasható egy korábbi cikk, amelyből egy részlet

Dr. Nagy István kiemelte: az MTE 1904 fejlesztési elképzeléseit a kormány is megalapozottnak tartotta, azért döntöttek arról, hogy 262,2 millió forintos önrész támogatást nyújtanak a sportegyesület tervezett beruházásához. Ezzel mintegy egymilliárd forintos fejlesztés valósul meg a Wittmann-parkban. A beruházáshoz szükséges fennmaradó összeget az egyesület társasági adóból gyűjti össze.(Forrás)

Már 2015-ben eldöntötte az önkormányzat, hogy növeli a park beépítési területét.

Már 2015-ben tervbe volt , hogy növelni fogják a park beépítési lehetőségét, ez olvasható az önkormányzat honlapján található Mosonmagyaróvár Településrendezési dokumentumban (2015./2).

Forrás: mosonmagyarovar.hu

Több száz milliós önkormányzati segítség, és egy halom TAO pénz az MTE1904-nek

Nem lehet tudni, hogy mi ösztönzi a Mosonmagyaróvári Önkormányzatot ,de rendületlenül tömi pénzel az MTE1904-et.Ami már lassan ott tart,hogy nem talál magának edzőt,mert úgy fogyassza ,mint más az alsónadrágját. Az eredmények pedig kritikán aluliak. Lassan már az NB3 -ból is kiesik olyan gyenge.Jelenleg a tabella 8 helyén áll a 16 -ból.

A támogatások évekre lebontva:

Forrás:MLSZ.hu
Forrás:MLSZ.hu

A beruházás költsége

Forrás:MLSZ.hu

Korábban azért kellett mennie a Faháznak a parkból, mert kellett a terület a rekreációs központnak

Gyakorlatilag egyik napról a másikra kellett mennie a Faház elnevezésű szórakozóhelynek a parkból, mondván, hogy kell a terület a rekreációs központnak. Egy kis idő elteltével, azonban már ugyanott a Szeredi család által vezetett szórakozó hely üzemelt, Park elnevezéssel.Az ügy érdekessége ,hogy valóban ott épült volna a rekreációs központ, ugyanis a fentebb látható Településrendezési dokumentumban (2015./2). szerepel a hely kijelölve.Ennek ellenére a mai napig ugyanott üzemel a szórakozóhely…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!