Biztos jövőkép! Ezzel a szöveggel kampányol Árvay István, a 400 millió forint feletti adóssággal rendelkező Karolina kórház előtt.

Megint óriásit nőtt a kórházak adóssága

Ezzel a címmel jelent meg cikk az index.hu-n.

Áprilisban 4,8 milliárd forinttal, az év eleje óta pedig már csaknem 19 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak lejárt tartozása, az adósságállomány ezzel pedig már összesen 33,4 milliárd forintra rúg – írja a Napi.hu a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataira hivatkozva.

Az adósság mintegy harmadának, 11 milliárd forintnak több mint két hónapja járt le a fizetési határideje, 8 milliárdnak több mint egy hónapja, a 30 nap alatti tartozások összege pedig közel 14 milliárd forint.

A Karolina Kórház adóssága

Kisalföld.hu– A Magyar Államkincstár kimutatása szerint egy hónap alatt (áprilisról májusra fordulva) több mint hatvanmillióval nőtt például a soproni kórház tartozása: 331-ről 395-re. Őket beelőzi a mosonmagyaróvári Karolina Kórház, amely májusban már 417 millió forint tartozást jelentett (áprilisban 411 millión álltak). A csúcstartó régiónkban a tatabányai Szent Borbála Kórház, ahol áprilisban a beszállítók és a szolgáltatók 672 millió forintnyi számla kifizetésére vártak, májusban pedig már 738-ra.

Kell még ezen kívül bármit is mondani?

One thought on “Biztos jövőkép! Ezzel a szöveggel kampányol Árvay István, a 400 millió forint feletti adóssággal rendelkező Karolina kórház előtt.

  1. Régóta leakartam írni, hátha olvassák Önök/Ön is.

    Örülök, hogy létezik ez az oldal, egyre több embernek kellene felnyitnia a szemét a városban történő felháborító, gyalázatos történések miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!