Elképesztő szabálytalanságokat tártak fel a Karolina Kórházban az ÁSZ felügyelők

A 2018-as ÁSZ vizsgálat jól mutatja, hogy milyen mélységeket élt meg a kórház.2014-2016 közötti időszakot vizsgálták.

Elképesztő szabálytalanságokat tártak fel az ÁSZ felügyelők a Karolina Kórház vizsgálata során. A felügyelők a 2014 – 2016 közötti időszakot vizsgálták. Salamon Ildikó, az ÁSZ tervezési vezetője elmondta, hogy 5 intézményt vizsgáltak és 87 javaslatot tettek a hibák javítására. Ebből 2 intézménynél volt a legtöbb szabálytalanság, a soproni és a mosonmagyaróvári kórházban. A kórház vagyoni és pénzügyi gazdálkodása nem volt szabályszerű és átlátható. Olyan emberek számláztak, és írtak alá szerződéseket, akiknek arra nem volt jogosítványuk. Szerződések, illetve megrendelések nem tartalmazták a szakmai, műszaki teljesítés határidejét, a pénzügyi teljesítés módját és feltételeit, a kifizetés határidejét, valamint az Ávr. 50. § (1a) bekezdése ellenére a Kórházzal szerződött fél képviselőjének nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy átlátható szervezetnek minősül. A Kórház a 2015-ös évben egy esetben nem teljesítette az előírt közbeszerzési kötelezettségét. Ez mellet az integritással sem foglalkoztak. Az integritás a korrupciómegelőzés korszerű eszköze. Nem volt a jogszabályoknak előírt adatvédelmi szabályzat. Nem volt a jogszabályi előírásnak megfelelő belső ellenőrzési kézikönyv. Nem találtak leltárt az eszközökről.Ide csak néhányat írtunk, ugyanis 19 szabálytalanságot tártak fel és tettek javaslatot a javításukra.

Az ÁSZ jelentésből egy részlet:

Ez azért is aggasztó, mert több a Fidesz holdudvarához köthető cég tűnt már fel a kórház működése során. 

Ebben az időszakban kötött a kórház egy szerződést a Dr. Pető-Frauhammer ügyvédi irodával, a szerződés tárgya jogi képviselet..A KDNP-S Dr. Frauhammer Csaba az egyik tulajdonos.A szerződés szerint havi 210.000Ft +áfa átalány díj illeti meg.Ez röviden annyit jelent, hogy ezt az összeget minden hónapban megkapja, akkor is ha dolgozik és akkor is ha nem.Éves szinten nagyjából 3.200.000Ft-ot jelent.

Az ÁSZ teljes jelentése itt olvasható

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!