A Flesch Károly Kulturális Központ titkolja, hogy mire mennyit költ

A Flesch Károly Nonprofit Kft. működése nem átlátható.Senki nem tudja, hogy mikor, mire és mennyit költ ,ugyanis nincsenek ezek az adatok feltüntetve sehol.Éves szinten az önkormányzat határoz meg egy költségvetési keretet, ami 200-300 milliós nagyságrendű.2017-ben ennek ellenére a képviselő testület megszavazta, hogy 7 millió forint összegű hitelt vegyen fel a cég.A hitel azért kellett, hogy a bevételek és kiadások időbeli eltolódásából adódó pénzszükségletet biztosítsa.Annak ellenére, hogy 2017-ben 277.001.417 forintot kapott az önkormányzattól.Mivel a cég 100%-ban önkormányzati tulajdonban van, és mivel közpénzt kap, így az utolsó fillérig el kellene számolni az adófizetőknek.Tehát, a közpénz nem veszíti el közpénz jelegét, azért, mert az egyik helyről a másikra utalják.

 

Azért jó lenne tudni……

-Jó lenne tudni, hogy mennyibe kerül a helyi tv éves fenntartása.
-Jó lenne tudni, hogy mennyibe kerül a nyomtatott Mosonvármegye lap éves fenntartása.
-Jó lenne tudni, hogy éves szinten hány külsős cég kap megbízást és mekkora összegekben.
-Jó lenne tudni, hogy bérezésre és egyéb költségekre mennyit költenek el éves szinten.
Tehát, jó lenne tudni ,hogy mire megy el évi 300 millió forint.

 

Becslés szerint 60-80 millióba fáj az adófizetőknek a helyi televízió éves szinten.

A Facebook oldaluk szerint a stáb 10 főből áll, így hozzávetőlegesen csak a bérezés havi 4-5 millió körül van.Ebbe még nincsenek benne a munkavégzéshez elengedhetetlen kiadások, mint telefonhasználat, kocsifutás, eszközök és szoftverek beszerzése, tehát a munkavégzéshez szükséges járulékos költségek.Becslések szerint elérheti a 60-80 milliót is az évi költségvetés.Ha megnézzük a 2011-es költségvetést, amit induláskor készítettek, ahol még 5 fővel számoltak, akkor vélhetően a fenti számok jönnek ki, ugyanis 58 milliós volt az akkori költségvetés.

2012 óta 1076.736 néző nézte meg a videókat a YouTube-on. Cserébe évente 80 milliót költünk rá.

Forrás: https://www.youtube.com/user/MosonmagyarovarTV/about

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!