Győrbe kell majd ellátásért mennie a betegeknek, ha elfogadják a kormányzati munkaanyagot

A Népszava birtokába került olyan kormányzati munkaanyag, amely jelentős átszervezéseket javasol az egészségügyben.Ebből az átalakításból a mosonmagyaróvári Karolnia Kórház sem maradt ki, amelyről a következő javaslatot tették.

Győr-Moson-Sopron megyében a megyei kórházba integrálnák a csornai, a mosonmagyaróvári intézményeket, az utóbbiban alapos profiltisztítást is javasolnak. Sopronban 35 ágy szűnhet meg végleg.

Kép:illusztráció-Pixabay

Sok vidéki kórházból elfogyott az orvos

Minderről eddig nem került nyilvánosságra konkrétum, most azonban a lapunkhoz eljutott munkaanyagból több részletre is fény derül: az például, hogy a javaslata készítői megszüntetnék az aktív kapacitást azokban az intézményekben, amelyekben nincs elég orvos – írja a Népszava

Most is egy – egy vizsgálatra több hetet, hónapot kell várnia a betegeknek

A betegek közül egyre többen osszák meg a közösségi oldalon, hogy mit tapasztaltak korábban egy ellátás során a Karolnia Kórházban. A betegek többsége felháborodottan vette tudomásul, hogy egy vizsgálatra, amit korábban szinte azonnal elvégeztek, arra most heteket, hónapokat kell várniuk.

Ha valóban Győrben lesz a járóbeteg ellátás az óriási terhet ró a betegekre és a hozzátartozóikra.

Ha nem szeretnénk súlyos tízezreket fizetni egy-egy ellátásért magán rendelésen, akkor bizony Győrbe kell majd utaznunk, ha tömegközlekedéssel megyünk, akkor akár egy teljes napot is igénybe vehet a vizsgálatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!