A hazugságon kapott jegyző, aki egyébként a helyi választási iroda vezetője!

Hazugságon kaptuk Mosonmagyaróvár jegyzőjét, Fehérné dr. Bodó Mariannt. A jegyző egy szerződéssel kapcsolatban hazudott, amit dr. Nagy István korábbi polgármester és dr. Frauhammer Csaba között jött létre 883.000Ft értékben.

A jegyző, a helyi választási iroda vezetője.

A jegyzőnek nem lehetősége ,hanem kötelessége lett volna, hogy a közérdekű adatigénylés során a valóságnak megfelelő választ adjon.Erre kötelezi a törvény (2011.évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról).

22. A közérdekű adatokra vonatkozó tájékoztatási kötelezettség

32. § A közfeladatot ellátó szerv a feladatkörébe tartozó ügyekben – így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan – köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.

Most pedig azzal szembesültünk, hogy Ő maga a választási iroda vezetője.Nem csak morbid ,de …..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!