István, hol a lóvé! 500 milliót adtak el 100 ezer forintért

A mosonmagyaróvári városvezetés rossz és felelőtlen döntésének sorozata vezetett ahhoz, hogy most egy félmilliárdos hiány van.Természetesen a helyi sajtó nem nagyon foglalkozott vele, mert hát ugye…….Mi azért elkezdtünk mélyebben a történet mögé nézni, és mindjárt elő is jött, Vajna Tímea és egy cégcsoport, némi Habony Árpáddal.

 

A rémálom 2010- ben kezdődött, ekkor kezdték el palackozni a Szigetközi Friss Vízet az Aqua Kft keretein belül.Az Aqua Kft.- hez befolyt vízdíjakból fedezték a költségeket, de már ekkor sem volt nyereséges.2014 elején elindult a kettéválás és 2014. októberében a négy tulajdonos Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom, Levél, Mosonudvar létrehozta a Panta Aqua Zrt.-t.Az ámokfutás tovább folytatódott, míg végül két év alatt az 500.000.000 ft-ot is meghaladó összeget beleöltek a vállalkozásba, és mindezt úgy, hogy végig mínuszos volt.

Rengeteg kérdés motoszkál ilyenkor az ember fejében , de a legelső az, hogy ki vagy kik a felelősök.A Kisalföld feltette a kérdést Árvay István polgármesternek, aki kijelentette: „Valamilyen felelőssége mindannyiunknak van. Például abban, hogy mikor kellett volna közbelépni.”

Lehet, hogy az is probléma volt, hogy  elég drágán adták a csapvizet,mert hát ez az volt.A HVG írt is egy cikket, abból egy részlet:

Amikor egy mosonmagyaróvári háztartásban lehúzzák a WC-t, ugyanaz a víz folyik, mint amit Budapest egyik legdrágább kávéházában a vendégeknek felszolgálnak – poharanként 890 forintért. Amit helyben a csapból engedve isznak az óváriak, az a fővárosi Gerbaud cukrászdában 7600-szor, vagy akár húszezerszer drágább. A mosonmagyaróvári önkormányzat külön céget gründolt az értékesítésre, állítólag természeti kincsen ül a város, jöhet még a kínai export is.

Végül mikor már nem lehetett vállalni ezt a hatalmas pénzköltést, egyszerűen csődöt jelentettek, majd eladták 100.000ft-ért a Panta Invest Kft.-nek, amely mögött Orosz Tibor budapesti ügyvéd és befektetői csoportja áll.A felvásárló Panta Invest Kft. 500.000 Ft törzstőkével alakult.

Több Fideszes vagy Fideszhez köthető emberke bukkan fel a cég működése és eladása során, ami mindenképpen minimum érdekes, de inkább aggodalomra ad okot, hogy itt valami nagyon nem tuti. 

Vajon Vajna Tímeának, milyen szerepe volta az ásványvizes kalandban, ugyanis több ponton feltűnik.TV2 reggeli műsorában a FEM3 Caféban beszélgetni hívta Klauser Róbertet, aki a víznek az egészségünkre és a szépségünkre mért hatásáról beszélt.Majd később feltűnt Klauser Róbert, mint zsűritag a Miss Universe Hungary versenyén. Klauser Róbert is egy érdekes figura, ugyanis miután eladták a céget, feltűnik a megvásároló Panta Invest Kft. oldalán is, mint ügyvezető.Ugyanez elmondható a menedzsment többi tagjáról is, így ment át Leitner László is.

Tehát a vezetők az önkormányzati céget csődbe vitték, majd jön egy felvásárló magánszemély, és továbbra is ők irányítják a céget, de már úgy, hogy nincs önkormányzati tulajdonban.

És itt lép be a képbe, némi Habony Árpád

A Nyugat.hu cikkéből megtudhatjuk ki az az Orosz Tibor befektető.Több cégen át jutottunk el egy cégcsoporthoz, akik ivóvízpalackozótó is vettek, közbeszerzésen tanulmánykészítést nyertek el, és az övék lett a Frisss Rádió is.

Tanulmány és ivóvízpalackozás, némi Habony Árpáddal

A CREDIT-LÁNCZ Kft. pedig egy dunakeszi-i ügyvéd házaspár nevén van, dr. Orosz Tibor és felesége a hivatalos tulajdonosok. Ami igazán érdekes, hogy ennek, a 2009-ben alapított kft-nek a törzstőkéje 500 ezer forint, de 2014-ben 395 millió forint volt a nettó árbevétele. Mindezt összesen négy alkalmazottal.

A CREDIT-LÁNCZ Kft. amúgy tavaly nyert egy közbeszerzést is, 19 millióért készítettek egy tanulmányt a Dunántúli Regionális Vízmú Zrt-nek. Az Orosz házaspárnak van még cége, ilyen a Panta Invest Kft. ez is a Népfürdő utcai irodházba van bejelentve, érdekessége, hogy az év elején 100 ezer forintért megvásárolta a mosonmagyaróvári Panta Aqua Zrt-t. Ez utóbbi cég ivóvíz palackozásával foglalkozott majd csődbe ment, a legújabb hírek szerint most sem áll túl jól.

Ennyit sikerült kideríteni a nyilvános cégadatokból. Az biztos, hogy a Frisss Rádió egy befektetői csoport kezében van, akik odatették ügyvezetőnek Hende bizalmi emberét.

A nem hivatalos információk szerint a fentieknél sokkal egyszerűbb a dolog, állítólag Habony Árpád terjeszkedő médiabirodalma áll a háttérben.

Azért azt sejteni lehetett, hogy egy ilyen céget, amibe ekkora közpénzt toltak, azt nem fogják oda adni csak úgy egy ismeretlennek.Időközben egy újabb tulajdonosa lett  Szigetközi friss víznek.A Vg.hu cikkéből kiderül, hogy már Orosz Tibor is eladta.

Néhány hete Orosz Tibor helyett két fővárosi székhelyű cég kezébe kerültek a Panta Invest üzletrészei, így a Szigetközi friss víz is. Az új tulajdonosok egyike a Genesis 2015 Communications Kft., amelyről sokkal több nem derül ki, mint hogy tavaly májusban jegyezték be, és az ózdi illetőségű Hevér Kristóf érdekeltsége. A másik tulajdonos, a Tematic Media Group Kft. már ismertebb, igaz, egészen más területről, a magyarországi médiapiacról. A cég Morar Nicolae Radu érdekeltségébe tartozik, és 2015 nyarán tűnt fel azzal, hogy az Ayudate Holding Kft.-től megvette a Juventus rádiót, bár akkor már az érdekeltségébe tartozott a Sláger TV, a Fishing ­& Hunting Channel, a Sportklub és a DoQ csatorna is.

Hevér Kristóf az egyik tulajdonos, vélhetően az a Hevér Kristóf, aki az Ózdi Fidelitas elnöke.

2 thoughts on “István, hol a lóvé! 500 milliót adtak el 100 ezer forintért

  1. Mégis min Tetszetek csodálkozni,hisz 1 100 éve ez megy ebben az országban,csak az “uralkodó osztályok”váltakoznak,a “baloldal rátámadt nemzetére”mégis a jobboldal vesztett el két világháborút,és a Haza kétharmadát,több millió halottat és kivándorlót.Megtalálám oldalatokat,maximális tisztelettel:radikál-demokrata kuruCZ! nyugger

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!