Környezetvédelmi díjat adott saját magának az önkormányzat

Az a faramuci helyzet adódott, hogy saját magának adott környezetvédelmi díjat az önkormányzat.Ez úgy sikerült, hogy az önkormányzat eldöntötte, hogy környezetvédelmi díjat ad, a Mosonmagyaróvár környezetvédelméért Közalapítványnak, aminek a tulajdonosa az önkormányzat.Értik?

Hatodik alkalommal vehetett át környezetvédelmi díjat, a Mosonmagyaróvár környezetvédelméért Közalapítvány.A mostani díjat Laczi Zsolt környezetmérnök vette át, aki egyben az alapítvány elnöke is.

Forrás:mosonvarmegye.net

Az indoklás a következő volt:

A város környezetminőségének javítása és a környezettudatos szemléletformálás területén magas szinten, nagy hivatástudattal a jövő generációk érdekében végzett példaértékű tevékenységéért.

 

Gyakorlatilag a saját bőrén tapasztalhatja a város lakossága, hogy milyen mértékű környezetrombolás folyik a városban.Az önkormányzat egy esetet sem tudna felidézni, mikor az volt a cél, hogy megmentsenek egy zöld területet.A cél egyértelmű: Értékesíteni minden zöld területet.

Az alapítványnak pont az lenne a célja, hogy megakadályozza, hogy minden zöld területet értékesítsenek és beépítsenek.Az alapítványról bővebben az adjukossze.hu olvashatnak.

Ebből egy részlet:

A közalapítvány célja különösen: – a város épített és természetes környezetének védelme, – a város álló- és folyóvizeinek külső szennyező forrásoktól való megtisztítása, a vízminőség javítása, – a légszennyezettség csökkentése, – a meglévő zöldterület megóvása, lehetőség szerinti növelése, – a lakosság környezettudatos szemléletformálása, nevelési- oktatási tevékenység, – komplex környezet- és természetvédelmi feladatok, fejlesztések. 

 

A park beépítése
Kiserdő Lakópark
Városközpont

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!