Mosonmagyaróváron rendőrök segítségével lakoltatták ki az idősek otthonából azt a súlyos beteg férfit, akinek mindkét lábát amputálták.

Egy Facebook posztban olvasható az a különösen kegyetlen és embertelen eljárás, amit a mosonmagyaróvári idősek otthonában tettek.A bejegyzés szerint rendőrség segítségével lakoltattak ki egy  olyan beteget, akinek mindkét lábát amputálták, a beteg magát önállóan képtelen ellátni.

A kilakoltatás gyakorlatilag annyiból állt, hogy a rendőrség közreműködésével kitolták az utcára.(Ez már önmagában is jogsértő!)

Forrás:https://www.facebook.com/groups/movaronhallottam/

Utána nemsokkal a mentő vitte be a korházba, ugyanis a szükséges ellátásokat már nemkapta meg, a cukra nagyon magas volt.

Az intézményben az ellátás térítés köteles ,tehát fizetni kell érte, ez olvasható a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény honlapján.

Elképesztő, hogy ezt Európában meg lehet tenni minden jogi következmény nélkül!Egy beteg magatehetetlen embert az utcára tolnak a hatóság segítségével.Lesz, ami lesz alapon!

Jól mutatja mennyire gyenge és kritikán aluli a szociális ellátás!

50 thoughts on “Mosonmagyaróváron rendőrök segítségével lakoltatták ki az idősek otthonából azt a súlyos beteg férfit, akinek mindkét lábát amputálták.

 1. a szociális törvény szerint van méltányossági eljárás is amit az intézmény kellet volna alkalmaznia. egy rászorultat nem tehet ki az utcára csak azért mert nem fizette ki az ellátást és ez nem is egy kiemelt szintű intézmény. az intézmény vezető alkalmatlan a feladat ellátására: nincs benne szociális érzékenység, nem ismeri a szociális törvényt és nem képes szaktudás hiány miatt a feladat ellátására.

   1. Milyen másik felet? Amit tett az volt mindenre a kéérdés és a válasz.

   2. Pontosan ! Nem tudunk semmit az előzményekről , de ítélkeznek egyesek ! Azt hogy oda bevették , azt feltételezi, hogy megfelelt, vagyis fizetőképes ! Hová tette, mire költötte egy idő óta akkor a járandóságait, vagy a rokkantnyugdíját ??

    1. Hogy mire is költötte ,vagy inkább költötték el a pénzét ,nem gondolom ,hogy a sarki kocsmában dorbezolt.

    2. Minden szoc.intézményben a bentlakók az otthonba kapják a pénzüket.Ebből automatikusan levonják az ellátás költségeit,a fennmaradó részből kap úgynevezett zsebpénzt.Kétlem, hogy kocsmázni,drogozni járt.
     Ami ma a szoc. otthonokban zajlik – persze vannak kivételek -az kritikán aluli,s ez már hosszú évek óta így megy.
     A bent lakóknak amit a zsebpénzükből vesznek legtöbb esetben az ápolók veszik meg,számla minek.
     Írom ezt ,mert nagynéném 5 évig volt szoc. otthonban,s láttam mi folyik,s nem is egyszer kellett elszámolást kérnem,hogy mégis mire ment el a nagynéném nyugdíja.
     A fenti otthon vezetőjét meg azonnali hatállyal ki kell rúgni. Azért nem ártana egy ombudsmani vizsgálat sem.
     A rend őrei ehhez még asszisztáltak is,üzenem nekik, hogy ez ‘szolgálunk és védünk’,még ha parancsba kapták akkor sem.

     1. Tökéletesen igazad van. A szociális intézmény kaphatja meg a nyugdíjat, ha bankszámláról veszik le a nyugdíját. Valóban olyan kiadást is (blokkot, számlát) tudnak igazolni, amit esetlegesen nem is rá költenek. Hozzátartozónak kell felügyelni ezt az egészet, ha van egyáltalán. Amennyiben nincs úgy azt hiszem a nyugdíj az amivel az intézmény rendelkezik.Abból kell gazdálkodnia nem ingyen teszi.

     2. Kedves Zsuzsanna! Miért nem Ön Ápolta és gondozta a Nénikéjét!!!!!!!!!!!! Milyen jogon ítélkezik Ön? Ott volt, a nap 24 órájában??? Mélységesen szégyelje el magát minden ember aki nem válalja fel a hozzátartozója ápolását és gondozását!—-de azokat az embereket akik ezt vállalják/ családot, gyerekeit, szüleit!/ háttérbe szorítva, gondoskodik, ápolja, az “elhagyott” időseket!Nem értem az ilyen embereket mint ön is!

  1. Sajnos ki lehet tenni. Az ellátás térítésköteles, aki nem fizet nem kaphat ellátást. Egy szociális otthonba bejutásra 8-10 évet is várni kell, sürgős esetben is 2 évet. Ha valakinek nincs elegendő nyugdíja, vagyis minimum 65.000Ft. nem veszik fel. Aki gyorsan akar helyet, annak 2-5 millió beugró az alapítványi otthonokba. Ha valaki nem fizet egy otthonba, akkor azt a többi lakó pénzéből kellene eltartani. Ahogy hallottam egyébként a fiatalember alkoholista volt, elitta rendszeresen a járadékát, pedig egyáltalán nem fogyaszthatott volna alkoholt a betegsége miatt. Vannak rokonai, de ők sem fogadják be.

   1. De valahogy befogaddták a milliókért?? Különben, hogy került volna oda!! És a nyugdija, én ugy tudom, hogy azt nem kapja meg, az ellátás fejében!!!
    ,

   2. Elnézést de nagyon rosszul halotta mert nem volt alkoholista egyáltalán nem ivott és egy 48éves srácról beszélünk ekkora baromságott nem tudom hol hallot!!!!

   3. Egyátalán nem alkoholista,előbb győzödj meg az igazságról,mielőtt publikusan terjesztessz egy olyat,amit valami barom elindított 🙂

   4. Könnyű valakiről ítélkezni akit nem ismer! Azt hallotta? De ha úgy is volna hogy alkoholista volt akkor nem jár neki ellátás? Egy társadalom fokmérője hogyan bánik az elesett, éhező, hajléktalan és rokkant emberekkel! Magyarország ezen a téren megbukott! Kereszténységről papolnak, kozben csak a hatalom és a pénz a fontos!!!

 2. Az intézmény vezetőjét feljelenteni, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. Az említett “hölgy” alkalmatlan a munkakör betöltésére, kirúgni azonnali hatállyal. Megvizsgálni, ki nevezte őt ki, megvan e a szükséges képesítése, egy ilyen munkakörhöz. Gyanítom, az illető fasiszta, kommunista, vagy Fideszes. Valakinek a valakije…… 😥

 3. NAGYON DE NAGYON SZÉGYELLJE MAGÁT A TULAJDONOS! Ezt a viselkedést az embertelen haszonszerzés hozza létre ami mindent megelőz! Egy sérült állattal nem csinálnak ilyet! A hatóságnak nincs mérlegelési joga? Tolószékben ülő magatehetetlen embert, mint egy tárgyat kiteszek az utcára, törődjön vele más, parancsot teljesített,ami embertelen! Én nem ilyen társadalomban akarok élni!

  1. Ha valaki egy állattal így bánik – kiteszi a kocsiból, ott hagyja azerdőben vagy akár hol , megveri az több éves börtönre is számíthat ! Itt a baj, hogy csak SZÁMÍTHAT de én nem emlékszem, hogy valakit is ilyen cselekményekért börtönbüntetésre ítéltek volna . Kíváncsi vagyok, hogy ezért a “kirakásért” hány évet kap az illető ? (mozgásképtelen magát ellátni nem tudó és súlyos betegségben szenvedő EMBER !-ről van szó !!!)

  2. Sajnos hasonló tapasztalatom van a szociális ellátás területén.. igaz nem ennyire durva,.. kritikán aluli a szféra működése

   1. Amilyen a kormány, olyan a végkövetkezmény!!!! Ok és okozat!!!! Illegitim állam pusztitásra van berendezkedve, aki nem ismeri fel, hát nézzen csak országunkban, környzezetében széjjel!!!

   1. Ott a pont ! Ha a rendszer büntetni rendelné az embertelenséget , akkor az emberek nem tehetnének ilyet egymással ! Egy hazug zsivány rendszer bábjai adják ezt a példát !

   2. Ha egy rendszer ennyire mocskos, hogy elveszik a rokkant ellátásokat, 35ezer embertől, megvágták+átcsoportosították a szoc i ellátórendszerből a pénzeket, akkor ebben az országban mindent meg lehet tenni, kiszolgáltatott emberekkel, a betegekkel is..

 4. Hasonló jókat az intezet vezetőjenek.
  “Remelem elegedett magaval, de ajanlom neki nezzen neha tükörbe es akit ott lat VÁGJA JÓL POFÁN.

 5. Ide jutott az ország.Semmi tolerancia és empátia, minden a pénzről szól.

 6. Mélységesen szégyelje a pofáját az a rendőr kapitány, parancsnok aki ehhez az aljas cselekedethez rendőri erőt biztosított !!!!!Nem kell a duma a parancs, meg a hasonló baromságokról !!!!!!!!!

 7. Ha van Isten kérem,hogy a ,,hölgy,, saját bőrén tapasztalja meg tettének következményét. Nem érdemli meg az EMBER nevet
  .

 8. Vagy csak keresztény demokrata.Egyébként a szocializmusban nem volt ilyen.

 9. Nem értem! Az idősek otthona a kilakoltatott férfi tulajdona? Kellett a hely másnak? Milyen indok alapján löknek ki egy embert az idősek otthonából? Tartozása volt? Birósági végzése volt? Nem ette meg a málkostésztát? Itt valami nagyon bűzös!

 10. Sajnos ehhez hasonló eset nem egyedi, nálam az egyik Fejlesztő foglalkoztatói munkahelyemen volt ilyen. Vártunk a 8 órás nyitásra 8 óra előtt 10 perccel és az egyik munkatársam rosszul lett a nyitásra várakozás alatt, és senkit nem hívhattunk fel ilyen esetben hanem csak a Szociális ágazatban dolgozók hívhattak mentőt hozzá. Még a szociális ágazatban dolgozókat sem hívhattuk fel és még telefonszámot sem kaptunk ilyen esetben.

  Nagyon gondolkodom ha meg lesz a kívánt összegű megtakarított pénzem pár hónap múlva munkahelyet fogok váltani nem érdekel. Télen sem alkalmazkodik a nyitva tartási idő azokhoz a fogyatékossággal élő dolgozókhoz, akik messzebb laknak a munkahelyüktől és legtöbbször tömegközlekedéssel utaznak.

 11. Erdekes lene meghalgatni a masik felet is. Amit kimondotan utalok az a egyoldalu informacio, akor is ha igaz a leirt tortenet.J.Praga.

  1. Mit akar a másik féltől meghalgatni? Max azt, hogy kinek az utasítására történhetett ez meg? Mert ha utasították, vissza kellett volna dobnia a labdát, és hivatkozni a törvényre. Ha magától csinálta, akkor nem ismeri a vonatkozó törvényeket. Akkor viszont alkalmatlan a feladat ellátására. Milyen egyéb dolgot szeretne méég esetleg meghalgatni tőle?

   1. Egy önmagát ellátni képtelen, cukros beteget “kitolni az utcára” szerintem gyilkossági kísérlet. Még ha több hónapig nem tudott fizetni, vagy bármilyen más – emberi, magatartási, higiéniai – oka lett volna, akkor sem ez a megoldás. Helyezzék át egy kórházi utókezelőbe, vagy másik szociális ellátó otthonba, de nem az utcára, ahonnan a törvény szerint a börtönbe kellene mennie, mert az utcán nem élhet senki.

  2. Igen, hallgassuk meg a másik felet is. Volt már példa arra, hogy agresszív, közösségben alkalmazkodni képtelen embert kitettek ilyen helyről. Egyébként is nagy a baj oztt, ahol egyoldalú információ alapján ítélkeznek az emberek.

   1. Lábak nélkül biztosan nem bántott senkit a kilakoltatott cukorbeteg ember. Örült, hogy van hol lennie. Most már csak volt.

 12. Valószínű egy magánotthonról van szó, de ez nem jelenti azt, hogy magánkezdeményezésből ilyet tegyen. Fel kellett volna kutatni a hozzátartozókat, ennek hiányában felvenni a kapcsolatot egy állami szociális otthonnal és ha tudnak neki helyet biztosítani, akkor áthelyezni. Ha nincs hely éljen igénnyel, ( Álljon be a várólista végére ) és ha lehet, akkor költöztethet. És amíg nincs ilyen lehetőség, nyelje le a velejáró költség- és akármilyen terheket. A rendőröknek is jobban utána kellett volna nézni, ilyet önkényesen a tulajdonos kérésére sem tehetnek. És ez nem a rendszer hibája, hanem egyes emberek felelőtlen, érzéktelen, az empátia abszolút hiányából fakadó probléma. Ilyen tett után kétségtelen,hogy alkalmatlan arra a posztra és remélhetőleg meg is kapja a büntetését.

 13. Sajnálatos, hogy mindehhez a cselekedethez Mosonmagyaróvár polgármestere is csatlakozott. Remélem, hogy 2019 május 7-én 10 órakor minél többen eljöttök a polgármesteri hivatal elé, hogy hangot adjunk ehhez az undorító cselekedethez. Várunk minden Attilával együttérző embert.

 14. Mindig azt mondjuk, ennél mélyebbre már nem süllyedhetünk! A példa szerint még mindig van lejjebb!! BORZASZTÓ!!!

 15. Igen, meg kellene hallgatni a másik felet is, de a vezető intézkedése akkor is brutális és embertelen, amit viszont én KIMONDOTTAN utálok. Vajon este nyugodtan hajtotta álomra a fejét?

  1. Nagyon frappáns hozzászólás, minden alkalmat ki kell használni a gyűlölködésre

 16. Nem vagyok orvos, de a nagyokosok elárulhatnák, hogyan lehet egyszerre valaki cukorbeteg, és alkoholista ? A kettő együtt a biztos halál.

 17. Valószínű, hogy nem ő költötte el, mivel mozgásképtelen! Magyarország jobban teljesít! Na de miben, mert a többség nem így érzi!

 18. Így igaz! Nem biztos, hogy a sarki kocsmában költötte el. Sajnos az édesanyám is egyéb okok miatt otthonban van. A rokkant nyugdíja elég volt a felvételhez. Mivel magatehetetlen, kérdem én hol a maradék a nyugdijábol amit nem az ápolásra plussz az étkeztetésre fordítanak? Ez egy Máltai Szeretet otthon.

 19. Aki a kutyáját kínozza halálra az jó esetben kap a bírótól egy ejnye bejnyét. Ahogy itt olvasgatok, a beteg nem fizetett az ellátásért ezért rakták ki, de valami nem gömbölyű a fiatalember körül, ha a családja sem akarja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!