Tiborcz István volt üzlettársa konzorciumban újítja a várat közel 1 milliárdért

Két ismert cég bukkan fel egy közel 1 milliárdos közbeszerzés kapcsán.A helyi illetékességű Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. A céget gondolom senkinek sem kell bemutatni. A Fideszes városvezetéssel jó kapcsolatokat ápoló cég sorra nyerte el a közbeszerzéseket.2017- ben már 1 milliárd feletti volt csak a városi megbízások összege.

A másik cég, a West Hungária Bau Kft. a miniszterelnök veje, Tiborcz István miatt volt a média fókuszában sokáig.Ugyanis ez a cég vásárolta meg Tiborcz István tulajdonában lévő Elios Zrt.-t. Ez a cég korszerűsítette a közvilágításokat.A cégnél az Európai Ügyészség Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat tárt fel a cég közbeszerzéseinél.

Középen Tiborcz István – Jobbra Paár Attila

A West Hungária Bau Kft.-ről a 444.hu-n ezt olvashattuk.

A West Hungária Bau Paár Attila győri üzletember érdekeltsége, ám a cégcsoport sokszorosan összefonódott Tiborcz István miniszterelnöki vővel: a WHB vette meg Tiborczéktól a közvilágítási tendereket korábban leszakító Eliost, majd az egyik leánycégben, a WHB Ingatlan Kft-ben egy rövid időre tulajdonosként is megjelent Tiborcz, mielőtt eladta volna részesedését egy Brit-Virgin-szigetekre bejegyzett offshore cégnek. A WHB nagyjából végtelen nagy értékű közbeszerzést nyert el az utóbbi években, a Várbazártól kezdve az MTK-stadionon át a rohamosan dráguló vizes vb létesítményeiig, de Mészáros Lőrinc családi cégével, a Fejér-B.Á.L. nevű céggel is dolgoznak közösen állami pénzből, a Nemzeti Lovardán.

 “Összenőami összetartozik” 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!