Titkolja az önkormányzat, hogy mennyi pénzt adott Vajna Tímeának

Hiába a közérdekű adatigénylés, az önkormányzat nem adja ki, hogy mekkora összeget fizetett Vajna Tímea cégének, miután 500 milliót bukott a város, a Szigetközi Friss Vizet palackozó Panta Aqua Zrt.-én. Ezért kíváncsiak voltunk ,hogy mekkora összeget adtak és milyen jogcímen Vajna Tímeának.A gyanút az keltette, hogy Vajna Tímea többször is feltűnik a Szigetközi Friss Víz reklámozása során.

 

 

Vajna Tímea a TV2 reggeli műsorában a FEM3 Caféban beszélgetni hívta Klauser Róbertet, aki a víznek az egészségünkre és a szépségünkre mért hatásáról beszélt.Majd később feltűnt Klauser Róbert, mint zsűritag a Miss Universe Hungary versenyén.A Miss Universe Hungary több rendezvényen is népszerűsítette a Szigetközi Friss Vizet.

 

 

A Panta Aqua Zrt.- vel kapcsolatos közérdekű adatigénylésre, a jegyző szokásos módon hárított.

 

Ezek szerint a Mosonmagyaróvári Önkormányzatnak, mint cég tulajdonosnak, nem kell eleget tennie az adózás rendjének.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 47.§-ának 3. bekezdése értelmében az iratokat az adózónak a nyilvántartás módjától függetlenül az adó megállapításához való jog elévüléséig, a halasztott adó esetén a halasztott adó esedékessége naptári évének utolsó napjától számított 5 évig kell megőriznie.

Mit nevezünk iratoknak?

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 178.§-ának 14. pontja értelmében irat, a jogszabályban meghatározott bizonylat, a könyvvezetésről szóló jogszabályokban előírt könyvek, nyilvántartások, továbbá a tervek, szerződések, levelezések, nyilatkozatok, jegyzőkönyvek, határozatok (végzések), számlák és más kivonatok, igazolások, tanúsítványok, köz- és magánokiratok, azok megjelenési formájától függetlenül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Támogasd a munkánk egy megosztással!

Segítsd a munkánk azzal, hogy megosztod az oldalunk! Minnél több emberhez elérünk, annál több emberhez jutnak el azok az információk, amiket sokan szeretnének ha nem tudnátok meg!